WhatsApp Image 2022 06 25 at 11.42.11

Kumlama Nedir? Nasıl Yapılır

Kumlama, kullanım ömrünü artırmak amacıyla yapılan, tellerin üzerinde zaman içerisinde oluşmuş pas ve kir gibi durumların her birinin temizlendikten sonra yeniden kullanıma hazır hale getirilme işlemidir.

Daha Fazla
Kumlama İşleminin Uygulanışı

Kumlama İşleminin Uygulanışı

Kumlama grit adında çeşitli aşındırıcı maddelerle yapılmaktadır. Bu kumların yüksek basınçlı hava ile metal yüzeye çarptırılması işleminin genel adına kumlama denmektedir. Bu çarpma esnasında kum metal yüzeyi mikron seviyesinde aşındırırken aynı zamanda yüzeydeki yağ,kir,pas gibi her türlü istenmeyen maddeyi de temizler ve yüzeyi boya uygulamasına hazırlar.
Açık alanda yapılacak mobil kumlama işlemi için kumlama kazanları kullanılır.

Daha Fazla
Kumlama Sonrası Neler Yapılır?

Kumlama Sonrası Neler Yapılır?

Kumlama işlemleri sonrasında metalin oksidasyona maruz kalmaması için ve yapılan masraf ve emeğin boşa gitmemesi adına yapılacak en iyi uygulama boyamadır.
Denizoğulları Kumlama Boyama olarak bizler bu koruyucu uygulamaları yetişmiş ve eğitimli çalışanlarımızca profesyonelce yapmaktayız. Şu bir gerçektir ki kumlama firmaları ne kadar çalışarak kaliteli iş çıkartmış olursa olsun, profesyonelce yapılmamış bir boya uygulamasında, iğne ucu kadar bile bir noktanın hava ile teması halinde, hava alan o noktadan korozyonun başlaması ve tüm metale yayılması kaçınılmazdır.

Daha Fazla
WhatsApp Image 2022 06 25 at 13.11.40 1

Kumlamada Kullanılan Malzemeler

Kumlama makinelerinde çeşitli kumlama aşındırıcı grit adı verilen malzemeler kullanılır. Bu malzemeler, metal esaslı, cam ve mineral esaslı olabilmektedir. Kumlama Firmaları tarafından tercihen kullanılan aşındırıcıların doğru seçilmesi çok önemlidir.
Her çeşit kumlama makinesinde kullanılabilecek aşındırıcı çeşidi farklıdır.

Daha Fazla
Kumlama Yüzey Temizlik Değerleri

Kumlama Yüzey Temizlik Değerleri

Kumlama firmaları tarafından yapılan işlemlerin ana amacı yüzey temizliğidir, bunun için farklı temizlik yüzdeleri standart hale getirilmiş ve ISO 8501-1 içerisinde değerlendirilmektedir.

Ekseriyetle kumlama sektöründe Sa değeri adı verilen ölçü kullanılır ve büyüdükçe kumlama yapılmış yüzey kalitesi artmaktadır Bu nedenle aşağıdaki sıralama doğru olacaktır;

Daha Fazla